Anchetă la Parchetul Judecătoriei Caracal care a îngreunat interveția polițiștilor la criminalul în serie!

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Bogdan Licu, a dispus în cursul zilei de azi, 26 iulie 2019, efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal privind modul în care s-a realizat supravegherea activității de cercetare penală în cauza privind decesul unei tinere din județul Olt. Controlul va fi efectuat de către procurori din cadrul Serviciului de Îndrumare și Control.

„Din momentul în care a fost identificată locația au trecut multe ore. Cu atât mai mult cu cât viața e pusă în pericol pot să intervină fără autorizația procurorului sau judecătorului. E incredibil dacă așa s-a întâmplat”, a spus Licu, la Antena 3, adăugând că „viața fetei putea fi salvată”.

Procurorul de caz a stat joi noapte câteva ore în fața porții locuinței suspectului, în așteptarea autorizației pentru percheziție.

„La ora 3 Judecătoria a emis autorizație, ceea ce înseamnă că polițiștii și procurorii știau cu câteva ore înainte locația. (…) Au trecut ore multe, ore în care fata putea fi salvată. Se putea interveni fără a aștepta autorizația judecătorului. (…) este de nepermis și de neiertat, a declarat procurorul general la Antena 3.

Procurorul General a precizat că bărbatul suspectat că a ucis-o pe tânăra de 15 ani era în cercul suspecților în cazul dispariției în urmă cu trei luni a unei alte fete. În acest ultim caz era deschis un dosar de trafic de persoane.

„Da, am constatat că este un dosar la DIICOT constituit nu de luni de zile, ci urmare a dispariției de zilele trecute a unei alte fete (cea dispărută în aprilie -n.r.). În acest moment, analizăm posibilitatea ca prezentul dosar unde se face cercetarea la fața locului să fie preluat de către DIICOT și instrumentat. Da, dar nu am în acest moment datele exacte. Nu s-a constituit dosarul atunci (aprilie -n.r.) la DIICOT, ci la altă structură de parchet, după care a fost declinat la DIICOT. Era un cerc mai mare de suspecți și în acest cerc apărea acest om”, a declarat Bogdan Licu.

Dosarul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Olt.

Două tinere ar fi fost arse de Gheorghe Dincă din caracal după ce le-a luat cu mașina la ocazie. Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul fetelor dispărute din Caracal, nu recunoaște nicio faptă în fața anchetatorilor. Alexandra, fata de 15 ani, dispărută în urmă cu o zi în Olt și despre care se crede că a fost ucisă și arsă de către Gheorge Dincă, de 57 de ani, a apucat să sune la 112, spunând că este într-o casă aproape părărsită.

Serviciul Român de Telecomunicații a furnizat primele date legate de fata de 15 ani din Olt, despre care se presupune că a fost ucisă și arsă. Victima a apucat să sune de 3 ori la 112 și a oferit ce detalii, dar locul a fost găsit doar după 19 ore. STS susține că nu identifică locul telefonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *