Andreea Cosma, Vizită Fulger La Parchet

Deputatul PSD Andreea Cosma a mers în această dimineață la Parchetul General. Prezența Andreei Cosma în fața procurorilor vine la doar o zi după ce împotriva fostului șef al DNA Ploiești Lucian Onea s-a declanșat acțiunea penală în dosarul în care deputata și fratele său, Vlad Cosma, au reclamat o serie de abuzuri comise de acesta și de Mircea Negulescu.

Fostul șef al DNA Ploiești Lucian Onea încearcă prin toate metodele să scape de dosarul penal sau cel puțin de trimiterea în judecată având în vedere că în această situație ar fi suspendat din funcție. Astfel că, citat miercuri la Parchetul General pentru a fi pus sub control judiciar, Onea a cerut recuzarea procurorului de caz Elena Iordache. Cererea lui Lucian Onea va fi analizată până vineri când va primi un răspuns. La ieșirea de la parchet, fostul șef al DNA Ploiești era vizibil nervos și nu a dorit să dea declarații spunând doar că nu are măsura controlului judiciar.

Lucian Onea și Mircea Negulescu sunt urmăriți penal pentru cercetare abuzivă, după mai multe plângeri făcute împotriva lor.

Conform Parchetului General, procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu de la DNA Ploiești sunt urmăriți penal, fiind suspectați că în perioada aprilie – mai 2015 ar fi constrâns o persoană (Vlad Cosma – n.r.) să întocmească în fals o sesizare și documente care să susțină cele reclamate în conținutul acesteia, iar actele falsificate au fost expediate DNA Ploiești și folosite drept probe în două dosare penale.

„Procurori ai Secției de Urmărire Penală și Criminalistică efectuează acte de urmărire penală față de suspecții Negulescu Mircea și Onea Lucian sub aspectul participației improprii, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare (art. 52 rap. la art. 48 Cod penal rap. la art. 268 alin. 2 Cod penal), arătau procurorii.

În fapt, procurorii au reținut că, în perioada aprilie – mai 2015, suspecții Negulescu Mircea (la data săvârșirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești) și Onea Lucian (procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare și documente care să susțină cele reclamate în conținutul acesteia”, a transmis, printr-un comunicat de presă, Parchetul Instanței Supreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.