Andreea Marin,încântată de un centru medical performant și…gratuit

Un loc cunoscut bucureștenilor, unde, înainte de 1990 funcționa Policlinica  Caraiman, a căpătat o nouă față șia devenit un loc unde categoriile defavorizate se pot trata gratuit. Și nu oricum, ci cu tehnică atât de performantă, încât a fost cucerită de standardele ridicate chiar și Andreea Marin,

Câțiva ani, după 1990, fost  Policlinică Caraiman, a fost închisă, iar copiii din zona Gării de Nord, până în Chitila, nu prea au mai avut unde merge pentru o consultație medicală, undeva mai aproape de casă. Ulterior, activitatea a fost reluată, iar în 2016, în Centrul Medical Caraiman funcționau patru cabinete. Într-un singur an, prin străduințele directoarei Livia Gomes, activitatea s-a extins la 16 cabinete și, implicit, tot atâtea specialități, pentru persoanele vulnerabile din Sectorul 1 al Capitalei.

De servicii medicale gratuite pot beneficia pesoanele aflate în următoarele situați:  nivel economic sub pragul sărăciei, șomaj, nivel educațional scăzut, diferite dizabilități, boli cronice, boli aflate în faze terminale, graviditate, vârsta a treia, vârsta sub 5 ani, face parte din familii monoparentale sau alte situații aflate în evidența serviciilor de asistență medicală. Toate costurile sunt suportate din bugetul local al Primăriei Sector 1, iar serviciile sunt comparabile cu orice clinică privată.

La Caraiman pot fi oferite consultații de :  Dematovenerologie, Urologie, Oncologie,   Obstetrică-Ginecologie, Imagistică Medicală,  Cardiologie, Planificare Familială, Medicină de Familie, Ambulanța Socială, Stomatologie, Recuperare persoane vârstnice, Medicina Muncii, O.R.L., Oftalmologie, Psihiatrie, Radiologie, Psihologie,  Analize Medicale, Hematologie-Microbiologie, compartiment Sterilizare,cabinet Recoltare.

Devenită susținătoare a acestui proiect social, cunoscuta vedetă Andreea Marin, a scris, într-o postare pe contul ei de Facebook: “ Cât timp am locuit în sectorul 1, nu am știut că există un loc pe care l-am descoperit recent: Complexul Multifuncțional Caraiman, alături de clădirea principală s-au născut mai apoi și Centrul de Recuperare Medicală și Centrul de zi Alzheimer, o oază verde de liniște înconjoară clădirile și un sentiment de siguranță te cuprinde încă de la intrare, iar cum pășești înăuntru, mirarea că așa ceva există la noi, că nu vorbim de un centru privat, ci “de stat”, te face să spui: și totuși, se poate! Voi reveni cu detalii, căci e un exemplu de bună practică, un loc “gospodărit” de o mâna de profesioniști cărora le pasă de sănătatea oamenilor cu adevărat și care fac minuni și acolo, dar și atunci când merg acasă la pacienții ce nu pot ajunge ei înșiși la centru și au nevoie de îngrijire la domiciliu. Intrați pe www.cmcaraiman.ro veți află atâtea informații utile pentru sănătate , aflând totodată că vorbim de servicii medicale de calitate … gratuite! Pentru oamenii aflați în nevoie, e un ajutor nesperat, dar încă prea puțîn cunoscut. De aceea, promit că voi reveni cu imagini și informații care să va fie de folos vouă, celor ce locuiți în sectorul 1 al capitalei sau oamenilor dragi cărora le puteți da de veste. Povestesc mai multe în acest interviu. Pe curând!”, a scris Andreea Marin pe contul ei de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *