Andronescu anunță, ca și când le-a descoperit ieri, că sunt peste 2.000 de grădiniţe şi şcoli cu WC în curte, fără apă curentă şi canalizare

 

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a afirmat, într-un răspuns la o interpelare, formulat la începutul lunii decembrie a anului trecut, că la nivel naţional aproximativ 2.355 unităţi şcolare funcţionau fără apă curentă şi canalizare, având WC-urile în curte. Ideea este că aceste instituții nu au fost construite ieri și nu ar trebui să constituie o noutate pentru domnia-sa, care a mai deținut, în trecut portofoliul Educației și nu a întreprins măsuri în acest sens.

„Referitor la situaţia avizelor sanitare, din datele statistice existente la Ministerul Educaţiei Naţionale rezultă că, la nivel naţional, funcţionează aproximativ 2.355 de unităţi şcolare cu grupuri sanitare situate în curte şi care nu sunt dotate cu apă curentă şi canalizare”, a transmis Ecaterina Andronescu, în cadrul răspunsului unei interpelări adresate în scris de către senatorul de Maramureş neafiliat Severica Rodica Covaciu.

Ministrul Educaţiei a adăugat că în judeţul Maramureş 27 de unităţi şcolare nu au apă curentă şi canalizare

Referitor la subiect, premierul Viorica Dăncilă anunţa, la începutul lunii decembrie a anului trecut, că în bugetul pe 2019 va fi şi un Fond de Investiţii Locale, prin care localităţile vor putea opta pentru câte două proiecte de finanţare fiecare, pentru canalizare, apă sau renovarea şcolii. Şeful Executivului spunea că pentru acest fond vor fi alocate 10 miliarde lei, în timp ce preşedintele PSD Liviu Dragnea afirma că suma va fi de 10 miliarde de euro, precizează mediafax.ro.

Însă, bugetul de stat pentru 2019 nu a fost încă adoptat de Guvern, șeful PSD, Liviu Dragnea, susținând că după 15 ianuarie acesta va fi aprobat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *