Angajaţii Din Penitenciare, Ultimatum Pentru Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este ameninţat de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Penitenciarelor cu o nouă plângere penală. Sindicaliştii ăl acuză pe Toader de abuz în serviciu, întrucât ministrul nu ar fi plătit angajaţilor din penitenciare orele suplimentare.

„Deşi a avut peste 3 luni la dispoziţie pentru a clarifica modul în care trebuie plătite orele suplimentare pentru angajaţii din penitenciare, azi 10 iulie – zi de salariu, angajaţii din penitenciare nu-şi primesc banii pentru orele suplimentare pentru ca ministrul justiţiei intârzie semnarea unui ordin”, spun sindicaliştii din penitenciare.

În urma protestelor organizaţiilor sindicale, în Parlament s-a aprobat prin Legea nr. 79/2018, astfel că orele suplimentare care nu pot fi recuperate în termen de 60 de zile să fie plătite angajaţilor din penitenciare şi poliţie începând cu data de 1 aprilie. În consecinşă, la salariul din iulie ar fi trebuit plătite orele nerecuperate în aprilie. Deocamdată însă aceste plăţi nu se pot face întrucât ministrul Justiţiei nu a semnat ordinul.

Angajaţii din Penitenciare au de recuperat peste un milion de ore suplimentare din perioada 2015-2018, iar sumele datorate se ridică la peste 10 milioane de euro.

„În consecinţă îl avertizăm public că nerespectarea legii în ceea ce priveşte plata orelor suplimentare efectuate şi nerecuperate în termen de 60 de zile ne va pune în neplacuta situaţie de a depune o nouă plângere pentru abuz în serviciu sau, după caz neglijenţă în serviciu. Încă mai sunt pedepsite”, avertizează angajaţii din Peniteciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *