Angajații din primării, salarii babane, colectare zero

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, la întâlnirea cu primarii de municipii, că trebuie discutată situaţia cheltuirlilor şi a gradului de colectare, întrucât, în jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale, veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât costurile cu salariile. ”În acelaşi timp, rata de colectare nu este unde ar trebuie să fie”, a afirmat premierul.

„Astăzi în România sunt jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale unde veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât costurile cu salariile. Ăsta nu este un model sustenabil şi trebuie să vedem cum găsim o soluţie aici. În acelaşi timp, rata de colectare, în foarte multe dintre UAT-uri nu este unde ar trebuie să fie”, a declarat, luni, premierul Florin Cîţu, la întâlnirea cu primarii de municipiuu.

Ar trebui o reformă

Cîţu a precizat că trebuie o reformă a cheltuielilor şi a gradului de colectare.

„Există un fond de dezvotare în PNRR care are resurse pentru toate UAT-urile din Romnia. Sunt 2,1 miliarde de euro care vor veni prin proiecte către dmneavoastră”, a mai declarat Cîţu, precizând, însă, că trebuie stabilite criteriile pe baza cărora vor putea fi accesate fondurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *