Angajatorii sunt dispuşi să aibă în vedere salarii cu până la 15% mai mari pentru atragerea talentelor

Recomandările venite din partea angajaţilor sunt cea mai eficientă sursă de identificare a talentelor, consideră angajatorii din România, unii dintre el fiind dispusi să aibă în vedere salarii cu până la 15% mai mari, pentru atragerea acestora, conform studiului Randstad HR Trends, România 2018.

Potrivit studiului, companiile se pregătesc în acest an să le plătească salarii mai mari angajaţilor din vânzări, HR, IT, productie si marketing/ communicare.

Raportul, elaborat de compania de recrutare Randstad, oferă informaţii cu privire la tendinţele cu impact asupra practicilor de resurse umane şi de recrutare din România în anul 2018. Ariile-cheie acoperite de acesta includ strategia privind capitalul uman, practicile de recrutare şi retenţia talentelor.

Randstad HR Trends, România 2018 relevă faptul că, în acest an, mai mult de două treimi dintre companiile intervievate (71%) intenţionează să facă angajări pentru posturi permanente, iar 47% au în plan să recruteze angajaţi pentru posturi temporare. Este de aşteptat ca majoritatea noilor angajări să fie făcute pentru departamentele de vânzări, producţie şi IT.

Majoritatea respondenţilor (94%) se confruntă cu lipsa de calificare a candidatilor. Lipsa experientei în industrie şi a abilităţilor soft (comunicarea, munca în echipă şi managementul echipelor) sunt cele mai frecvente bariere identificate de companii în procesul de căutare a candidaţilor potriviti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *