Angela Merkel ar putea lucra la Naţiunile Unite. Ce funcţie i-a propus Secretarul general al ONU

Secretarul general ONU, Antonia Guterres, i-a făcut o propunere fostului cancelar federal al Germaniei, Angela Merkel. Acesta i-a oferit un rol de consilier la Naţiunile Unite, mai precis, să prezideze un consiliu consultativ care să fie format din foşti şefi de stat şi de guvern.

Rolul consiliului este acela de „a identifica bunurile globale publice şi alte zone de interes comun unde este cel mai mult nevoie de îmbunătăţiri de guvernare şi să propună modalităţi în care acest lucru ar putea fi realizat”, relatează agenţia dpa, citată de Agerpres.

Potrivit surselor citate de dpa, Guterres a făcut această propunere direct Angelei Merkel, dar aceasta nu a oferit încă un răspuns. Probabilitatea ca ea să accepte este destul de scăzută.

Angela Merkel are 67 de ani şi nu a mai candidat la alegerile federale din septembrie şi s-a retras din politica naţională din Germania anul trecut, după 16 ani în care a fost cancelar federal.

Consiliul consultativ propus de Guterres este unul dintre principalele proiecte de reformă gândite de secretarul general al ONU în cel de-al doilea mandat al său, care a început în ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.