ANM a schimbat prognoza: În locul frigului, vin temperaturi ridicate

ANM a revizuit prognoza pentru luna martie și anunță că temperaturile scăzute, pe care le anunța zilele trecute, vor fi, de fapt, ridicate, chiar unele record pentru luna martie.

Meteorologii anunță că, pentru intervalul 4-11 martie, se vor înregistra temperaturi record, chiar și de 24 de grade Celsius.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice și la munte și local excedentar în nordul extrem al țării. În rest cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În intervalul 11 – 18 martie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări, iar cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi ușor excedentare în cea mai mare parte a țării.

Pentru intervalul 18 – 25 martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României, iar regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile centrale, vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, informează ANM, potrivit observator.tv.

Pentru ultima parte a lunii martie, respectiv intervalul 25 martie – 1 aprilie, mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, iar cantititățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării și normale în rest.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *