ANPC a declarat război neregulilor. Inspectorii au închis încă 9 magazine din București

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunțat, miercuri, că mai multe magazine Profi din Capitală au fost amendate cu peste 200.000 de lei, în urma controalelor făcute în sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 din București.

Echipele de control au găsit în magazine legume şi fructe, deshidratate, cu urme de mucegai şi lovituri mecanice, produse expirate, spaţii de depozitare neigienizate, mărfuri care nu aveau elemente de identificare şi nici data limită de consum.

De asemenea, au mai fost descoperite vitrine frigorifice neigienizate, cu mucegai, insecte moarte, zone extinse de rugină, resturi alimentare şi de ambalaje, fire de păr, mucuri de ţigară cu vopsea exfoliată şi cu scurgeri de lichide, cu grila ventilatorului plină de plastic topit.

„Văd că apar produse noi pe rafturile magazinelor pe care le controlăm. Găsim nesimţire la borcan, indolenţă la pachet şi nepăsare feliată. Pentru a fi sigur că acest tip de produse dispar de pe piaţă, suntem zilnic în magazinele din care consumatorii aleg să meargă la cumpărături. Nu ne dorim să mai aibă neşansa de a cumpăra lucruri cum sunt cele descrise mai sus.

De aceea aplicăm sancţiuni, luăm măsuri ferme şi suntem convinşi că facem ceea ce trebuie. Transmit din nou consumatorilor să aibă convingerea că noi, chiar dacă avem un efectiv redus de comisari, ne facem treaba aşa cum trebuie”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Pentru neregulile găsite au fost date amenzi în valoare de 227.000 de lei. De asemenea, comisarii au decis închiderea temporară pentru nouă unităţi, până la remedierea deficienţelor, iar pentru trei dintre magazine a fost făcută propunerea de închidere pentru cel mult şase luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.