Anunţ HORROR pentru toţi angajaţii: Noua legislaţie permite angajatorilor epurări în masă

Anunţ horror pentru toţi angajaţii din România. Noua legislaţie e de-a dreptul groaznică pentru aceştia. Schimbarea legislației fiscale începând cu 1 ianuarie 2018 le oferă pe tavă angajatorilor un cadou nesperat: companiile pot să scape foarte ușor de toți angajații incomozi sau nedoriți fără să aibă nici cel mai mic deranj din partea legislației muncii.
Măsura fiscală de transfer al contribuţiilor sociale de la angajator la angajat le per­mi­te companiilor să scape mai uşor de unii angajaţi, fără ca acestea să depună un efort semnificativ. Orice angajator poate decide preferențial cui îi majorează salariul brut cu 17-22% astfel încât netul să nu-i fie diminuat. Ceilalți angajați vor fi forțați să plece singuri din moment ce salariile li se vor diminua semnificativ.

„Ordonanţa lasă o portiţă pentru angaja­to­rii care aveau nişte probleme cu nişte angajaţi, să poată să scape de ei mult mai uşor. Poate să se întâmple şi treaba asta şi să se majoreze salariul preferen­ţial, de exemplu. Respec­ti­vul angajat este pus în faţa fap­tului îm­plinit: poate să aleagă să rămână cu salariul semnificativ diminuat sau să plece de bunăvoie”, a spus Gabriel Sincu, director de taxe la firma de audit şi consultanţă EY, în cadrul emisiunii online de business ZF Live. În prezent, legis­la­ţia muncii face destul de dificilă concedierea unui angajat, iar companiile care vor să „scape” de angajaţii neperfor­manţi trebuie să aducă foarte multe dovezi în acest sens în cazul în care se ajunge în instanţă (pentru că instanţele dau dreptate, de cele mai multe ori, angajaţilor).

Mai mult decât atât, unele companii folo­sesc deja în negocierile cu sindicatele această „ame­ninţare” de a nu mări salariile brute ale an­gajaţilor din 2018, astfel încât veniturile nete ale an­gajaţilor să ră­mână neschim­bate, mai spune sursa citată.

SURSA: STIRIPESURSE.RO

www.libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *