Apărătorul penalilor, salvatorul condamnaților, Tudorel Toader, a ajuns la spital

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader este internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde a fost adus în noaptea de duminică spre luni, întrucât s-a simţit rău.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, medicul Florin Grămadă, a confirmat pentru News.ro că fostul ministru este internat în această unitate medicală, el precizând însă că nu poate oferi detalii privind starea pacientului.

Surse din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, unde Tudorel Toader este rector, au spus că fostul ministru s-a simţit rău în noaptea de duminică spre luni şi că a fost de urgenţă la spital. Aceleaşi surse au precizat că starea lui Tudorel Toader este bună, dar că va fi supus unor investigaţii medicale amănunţite.

Aproape 20.000 de deţinuţi au fost eliberaţi în perioada 2017-2019 în baza recursului compensatoriu, potrivit unor date transmise de ANP către Ministerul Justiţiei. Dintre aceştia, 191 erau condamnaţi de trafic de minori, 566 pentru viol şi 73 deţinuţi erau condamnaţi pentru omor calificat.

„În perioada 19.10 2017- 21.06.2019 din unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Peninenciarelor au fost puse în libertate, prin acordarea beneficiilor compensatorii prevăzute de Legea/169/2017 un număr de 19.849 de persoane”, se arată în statisticile transmise de Administraţia Naţională a Penintenciarelor către Ministerul Justiţiei, potrivit răspunsului dat de Ana Birchall la interpelarea deputatului PNL Florin Roman.

Potrivit datelor Administraţiei Naţionale a Penintenciarelor, 840 de deţinuţi eliberaţi în urma recursului compensatoriu în perioada 2017-1019 erau condamnaţi pentru omor, 73 pentru omor calificat, 108 pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

De asemenea, statisticile arată că 87 de condamnaţi eliberaţi în baza recursului compensatoriu în ultimii ani erau acuzaţi de trafic de persoane, 191 de trafic de minori şi 566 erau acuzaţi de viol.

În aceeaşi perioadă au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu şi 1460 de deţinuţi condamnaţi pentru tâlhărie calificată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *