Ape agitate în PNL. Petrache cere congres extraordinar, Orban susține că este o cerere individuală.

Marian Petrache, președinte al PNL Ilfov,  a cerut luni, la ședința conducerii PNL, convocarea unui congres extraordinar pentru a clarifica toate problemele din interiorul partidului.

„Întâlnirea domnului Blaga cu o parte din colegi a fost o gafă. Avem nevoie de o clarificare doctrinară. Trebuie ca fiecare membru al PNL să se simtă ca acasă, să nu se simtă nimeni exclus din partid și să nu mai aibă nimeni nevoie de întâlniri de acest fel. (…) Ceea ce am avut de spus, am spus în interiorul partidului”, a declarat Marian Petrache la finalul sedinței PNL.
Întrebat de jurnaliști de ce a făcut o greșeală Vasile Blaga, Petrache a replicat: „Nu există fostul PDL sau fostul PNL, există doar PNL. Eu cred ca boală lungă, moarte sigură. Există voci în partid… că e contestat, că nu e contestat Ludovic Orban dar cei care l-au susținut trebuie să-și reafirme sprijinul pentru acesta. Dacă îl mai susțineau, nu mai existau astfel de întâlniri”, a declarat Petrache.
Președintele PNL, Ilfov a mai spus că „PNL are o oportunitatea extraordinară astăzi și pentru electoratul de dreapta trebuie să ofere nu doar să primească. Eu am spus că la Consiliul Național trebuie să se ia o decizie dacă se face sau nu congres. Sper să nu rămânem mereu la discuțiile de la colțuri și sper să ne orientăm către publicul nostru și să-i oferim ceva”, a mai spus Petrache.
Cererea lui Petrache nu a fost pe placul președintelui PNL, Ludovic Orban, care a declarat că este o opinie nesusținută de majoritatea membrilor partidului
„Această cerere este o cerere individuală a unui coleg de-al meu, care nu este împărtăşită de colegii mei. Pe sondajele de opinie din ianuarie 2017 PSD avea 54-55% în timp ce PNL avea 16-17. Astăzi între PNL şi PSD este o diferenţă de câteva procente iar acest lucru se datorează în cea mai mare parte conducerii legitim alese la congres (…) În ceea ce mă priveşte pe mine şi conducerea partidului, am tratat toţi membrii la fel, nu a existat niciun fel de discriminare între PNL şi această atitudine va fi o constantă a actualei conduceri, partidul este unul singur”, a declarat liderul liberal după şedinţa Biroului Executiv al partidului.

Fostul co-președinte PNL Vasile Blaga s-a întâlnit săptămâna trecută cu o parte din liberali, foștii democrat-liberali. Întâlnirea a avut loc în contextul în care în interiorul PNL s-a vorbit despre o listă semnată de 16 liberali care plănuiesc ca la Consiliului Naţional din 4 august să fie convocat un Congres extraordinar pentru demiterea lui Ludovic Orban de la şefia partidului.

Totodată, în interiorul PNL au loc discuții despre candidaturile la europarlamentare. Miza cea mare o reprezintă locurile eligibile la alegerile europarlamentare iar printre cei care ar putea deschide lista se numără preşedintele PNL, Ludovic Orban și Vasile Blaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *