Ape tulburi în PSD. Foștii PRM-iști și vechii PSD-iști nu se pun de acord dacă să îl suspende pe Iohannis

Suspendarea președintelui Iohannis tulbură apele în PSD. În timp de foștii PRM-iști, Codrin Ștefănescu, Olguța Vasilescu, apropiați de Dragnea și folosiți de acesta ca să își transmită mesajele, vor suspendarea și acuzarea președintelui, vechii PSD-iști, chiar și cei care îl susțin pe actualul președinte al PSD, nu sunt atât de siguri că acest demers ar fi unul de urmat.

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat, vineri, că două locuri sunt neocupate în Guvern, cel de Transporturi şi Dezvoltare, „pentru că aşa i s-a năzărit lui Klaus Werner Iohannis”, precizând că acest lucru va trebui explicat partenerilor europeni.

„La Transporturi şi Dezvoltare nu o să avem cine să conducă. Partenerii noştri din Europa o să întrebe <dar cine o să conducă, cine îşi asumă?>. O să spunem <noi, nu avem cine pentru că la noi domnul Klaus Werner Iohannis nu vrea să numească>. Două locuri sunt goale pentru că aşa i s-a năzărit lui Klaus Werner Iohannis. Ne-am pricopsit cu o mare pacoste la Cotroceni”, a afirmat Codrin Ştefănescu, într-o intervenţie vineri la Antena 3, citat de Mediafax.

Joi, Codrin Ștefănescu a declarat că social-democraţii nu au abandonat  ideea de a depune pe numele preşedintelui Klaus Iohannis o plângere pentru trădarea interesului naţional şi încă analizează oportunitatea suspendării din funcţie a şefului statului.

„Această idee (a depunerii plângerii pentru trădarea interesului naţional – n.r.) nu a dispărut. Se discută inclusiv variante legate de suspendarea lui Klaus Iohannis, pentru că nu poţi să mergi la nesfârşit cu un preşedinte care pur şi simplu nu vrea să-şi exercite mandatul, în condiţiile în care trebuie să aplice legile, Constituţia şi deciziile CCR, pe care le încalcă fără nicio problemă. Concluzia pe care o tragem noi este că Werner Klaus Iohannis doreşte cu ardoare să fie suspendat – habar nu am cine dintre consilierii lui sau ce consultanţi interni sau externi l-au învăţat strategia asta, dar care este foarte proastă pentru că, blocând tot, nu poţi să te mai gândeşti la viitorul mandat de preşedinte sau de candidat, ci te gândeşti la cât suferă o naţiune întreagă prin ceea ce face el. Aceste acte de sfidare sunt decizii anti-interesul naţional”, a declarat secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu.

În același timp, Florin Iordache, autorul OUG 13 și el un apropiat al lui Dragnea, susține că nu e sigur că suspendarea președintelui e cea mai bună soluție.

„Nu ştiu încă cu suspendarea. Trebuie să analizăm şi noi ce facem, dar modul în care blochează şi se opune oricum, indiferent ce decizii ale CCR, indiferent de lege, nu este normal”, a adăugat Iordache.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *