Aplicațiile Android se închid brusc? Google confirmă că este o problemă legată de un update Android WebView

Încă de acum câteva ore, mai mulți utilizatori Android au început să aibă probleme serioase cu telefoanele lor. Este vorba despre închiderea aplicațiilor brusc și afișarea unui mesaj de eroare. Astfel, utilizatorii au început să scrie pe forumurile și rețelele de socializare din toată lumea încercând să găsească o rezolvare. Google a oferit un răspuns urgent, spunând că această problemă este cauzată de ultimul update WebView.

Android WebView este o aplicație dedicată dezvoltatorilor. Aceasta vine preinstalată pe multe terminale, iar ulterior este actualizată prin Google Play Store. Aplicația permite dezvoltatorilor să afișeze pagini web atunci când aplicația este deschisă. Se pare că în ultimul update al aplicației WebView s-a strecurat un bug. Astfel, utilizatorii care au actualizat Android WebView pe data de 22-23 martie, au acum probleme care se manifestă prin închiderea bruscă a aplicațiilor, conform mobilissimo.ro.

Problemele nu se opresc doar la aplicațiile Google precum Gmail, YouTube sau browser-ul Chrome. Acestea sunt prezente în orice aplicație bazată pe Android WebView.

Inițial rezolvarea temporară a problemei era dezinstalarea update-urilor pentru aplicația WebView. Prin urmare, dacă terminalul manifestă o astfel de eroare, trebuie să intrați în Magazinul Google Play și să dezinstalați update-urile WebView. Alternativ, acestea se pot dezinstala din setări, accesând meniul “Aplicații” și căutând aplicația Android WebView în listă.

Ulterior, Google a emis o declarație conform căreia problema este acum rezolvată. Tot ce trebuie să faceți este să actualizați aplicația Android System WebView la versiunea 89.0.4389.105, cât și browser-ul Chrome la ultima versiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *