Apple va plăti 113 milioane de dolari pentru încetinirea performanțelor telefoanelor iPhone

An Israeli woman uses her iPhone in front of the building housing the Israeli NSO group, on August 28, 2016, in Herzliya, near Tel Aviv. - Apple iPhone owners, earlier in the week, were urged to install a quickly released security update after a sophisticated attack on an Emirati dissident exposed vulnerabilities targeted by cyber arms dealers. Lookout and Citizen Lab worked with Apple on an iOS patch to defend against what was called "Trident" because of its triad of attack methods, the researchers said in a joint blog post. Trident is used in spyware referred to as Pegasus, which a Citizen Lab investigation showed was made by an Israel-based organization called NSO Group. (Photo by JACK GUEZ / AFP)

Grupul informatic american Apple a acceptat să plătească 113 milioane de dolari pentru a soluționa un litigiu cu avocați generali din 34 de state americane care au acuzat producătorul telefoanelor iPhone că a încetinit performanțele dispozitivului pentru a masca problemele existente la baterie și a-i face pe utilizatori să cumpere noi modele, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Suma va fi împărțită între California și alte 33 de state americane, a precizat miercuri procurorul general Xavier Becerra. „Acordul convenit astăzi asigură accesul la informații pentru consumatori pentru a cumpăra și utiliza produsele Apple”, a precizat Becerra.

Acordul anunțat miercuri de reprezentanții statelor care au depus plângeri, printre care se regăsesc în principal Arizona, Arkansas și Indiana, este diferit de procedura în nume colectiv în care Apple a recunoscut că a încetinit performanțelor anumitor telefoane și a acceptat să plătească până la 500 milioane de dolari utilizatorilor afectați pentru a pune capăt acțiunilor în justiție.

În anul 2016 Apple a profitat de un software update destinat telefoanelor iPhone 6, 7 și SE pentru a încetini viteza procesoarelor, în ideea ca bateria telefoanelor să nu provoace o supraîncălzire sau o oprire bruscă. Statele americane susțin că astfel Apple și-a înșelat clienții și ar fi trebuit să înlocuiască bateriile sau să informeze public că există această problemă la baterii.

Apple a dezmințit aceste acuzații și nu a recunoscut că a încălcat legea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *