Aproape 90% dintre puşcăriaşi vor să voteze! Dragnea NU are drept de vot

Liviu Dragnea va urmări doar la televizor procesul de votare. Fostul lider PSD, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, nu are drept de vot, instanţa stabilind că să-i interzică dreptul de a alege sau de a fi ales.

În penitenciarele din România sunt 20.380, dintre care 17.660 au drept de vot. Până pe data de 7 noiembrie 15.043 de deţinuţi au solicitat să li se aducă urne pentru a-şi exprima dreptul la vot.

în vederea asigurării exercitării în bune condiții a dreptului persoanelor private de libertate de a vota, la nivelul unităților subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor au fost dispuse următoarele măsuri:

·Identificarea persoanelor private de libertate cu drept de vot și informarea acestora cu privire la posibilitatea exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei speciale.

·Informarea persoanelor private de libertate cu drept de vot cu privire la necesitatea formulării cererilor privind exercitarea dreptului de vot.

·Depunerea diligenţelor necesare eliberării actelor de identitate persoanelor cu drept de vot care nu posedă sau preschimbării celor al căror termen de valabilitate este expirat.

·Depunerea listelor nominale, împreună cu cererile, la secţia de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul sau locul de deţinere, în conformitate cu prevederile art. 7 alin. (4) din Decizia Biroului Electoral Central nr. 56/18.10.2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *