Aproximativ 13.800 de site-uri au fost blocate în Rusia, după ce au fost acuzate de „terorism” şi „extremism”

Procurorul general rus, Krasnov Igor Victorovici a anunţat că a blocat accesul ruşilor la peste 13.800 de site-uri apreciate ca fiind indezirabile şi învinuite că sprijină extremismul şi terorismul, relatează Kommersant.

Într-un interviu acordat Kommersant, unul dintre ziarele de propagandă ale Kremlinului, Procurorul General rus a afirmat că a blocat circa 13.800 de site-uri în mai puţin de 6 luni. Cauza pentru care cetăţenii ruşi nu mai pot accesa site-urile declarate „susţinătoare ale terorismului” este distribuirea informaţiilor despre războiul declanşat pe 24 februarie, numit „operaţiune militară specială”.

„După începerea Operaţiunii Militare Speciale, am decis intensificarea contracarării răspândirii îndemnurilor la extremism, terorism, revolte în masă şi răspândirea informaţiilor false pe reţelele sociale. Am avut peste 340 de cereri din partea procurorilor, cărora le-am dat curs, pentru blocarea informaţiei false privind Operaţiunea Militară Specială. Au fost blocate sau şterse în jur de 138.000 de site-uri”, a afirmat Procurorul General din Rusia, Krasnov Igor Victorovici.

Reţeaua de socializare Facebook a fost blocată în Moscova pe 4 martie, fiind acuzată de „discriminare” faţă de mass-media rusă. De asemenea, Rusia a mai interzis şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.