Arafat, cu ochii pe Centrul Vechi și Vama Veche: “Unde există răspândire comunitară este recomandat să se reducă contactele”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri seară, întrebat dacă se impune închiderea la ora 23.00 a localurilor din Centrul Vechi al Capitalei, că trebuie reduse contactele în orice loc unde există aglomeraţie.

”Oriunde este o zonă de aglomeraţie, într-o locaţie care este cu număr cazuri de zilnic constant, care creşte şi se adaugă la ce a fost înainte şi unde există răspândire comunitară este recomandat să se reducă contactele”, a explicat Arafat.

Arafat a precizat că Vama Veche ”este un loc de interacţiune intens”, de aceea posibil să se impună restricţii pentru anumite localuri, după o anumită oră.

Întrebat dacă i se pare că oamenii sunt mai conştienţi odată cu creşterea numărului de cazuri, Arafat a afirmat: ”Mi se pare că sunt mai atenţi, se vede. Ca şi comportament, oamenii au înţeles şi au respectat. Un grup care nu respectă a creat probleme. Oamenii sunt şi mai atenţi”.

De asemenea, și viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunţat că purtarea măştii ar putea deveni obligatorie în orice zonă pietonală din Centrul Vechi, măsura fiind solicitată de mai mult timp. Bădulescu afirmă că s-a luat în calcul faptul că ”zona este cu grad de infecţie foarte mare, având în vedere zona restrânsă şi numărul mare de persoane care frecventează Centru Vechi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *