Arafat le  dă speranțe  vaccinaților  anti-COVID  că,  la  vară au  șansa de a  vizita  alte  țări fără a fi ținuți în  canatină

Șeful  DSU,dr. Raed Arafat, a declarat, luni seara, la  Digi 24,  că cei care se vaccinează anti-COVID au şansa,  la vară, să în vacanțe, în alte țări, fără a  sta  în  carantină, în condițiile  în care există  posibilitatea  ca  unele state  să  impună  carantinarea, pentru  nevaccinați.

”Clar că cei care se vaccinează au şansă la vară, dacă vor să meargă în alte ţări, au şansa să meargă fără condiţionări de carantinare şi asta mult mai mari decât cei care nu sunt vaccinaţi. (…) Să vedem, din nou, decizia discuţiilor care vor fi în Comisia Europeană. Noi vrem o abordare europeană, dar unele ţări este posibil să aibă o abordare a lor pe măsuri de protecţie”, a declarat Arafat.

De asemenea, Arafat a  precizat că este un semn pozitiv  faptul că lumea vrea să se vaccineze:”Important este că faptul că vrea lumea să se vaccineze. Este un semn pozitiv. Eu sper că mulţi dintre ezitanţi să îşi schimbe părerea şi să vină şi ei la vaccin, iar dacă acum suntem limitaţi la Pfizer BoiTech, în următoarea perioadă vor veni şi dozele de la Moderna şi de la Astra Zececa, care se pare cantitatea va fi mai importantă şi atunci clar putem creşte viteza cu care se vaccinează”.

Numărul total de doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech administrate începând din 27 decembrie este de 235.239, din care au fost vaccinate cu o doză 233.288 de persoane, iar cu două doze – 1.951.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, că persoanele care intră intră în România după 10 zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccin sunt exceptate de la măsura carantinării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *