ArianeGroup va începe producţia primului lansator spaţial din gama Ariane 6

ArianeGroup, un joint-venture în domeniul lansatoarelor spaţiale înfiinţat de companiile Airbus şi Safran, a depăşit un moment industrial crucial care îi permite să demareze producţia primului lansator din gama Ariane 6, următoarea generaţie de rachete europene, au anunţat luni reprezentanţii acestui grup, informează Reuters.

Prima lansare a rachetei Ariane 6, un lansator care va opera misiuni guvernamentale şi comerciale, înlocuitor al rachetelor din gama Ariane 5, este programată la jumătatea anilor 2020.

Noul tip de lansator este dezvoltat în două versiuni – Ariane 62, cu două motoare, şi Ariane 64, cu patru motoare.

Noile rachete vor fi capabile să transporte încărcături de aproximativ 5 tone, respectiv 11 tone, pe o orbită de transfer geostaţionar, un punct staţionar aflat pe ruta pe care sateliţii o parcurg până ajung în poziţiile lor finale.

Momentul industrial amintit de ArianeGroup, cunoscut sub numele de Maturity Gate 6.2, face parte dintr-o scară de 15 puncte de analiză a progreselor înregistrate şi „permite demararea producţiei la primul model de zbor al lansatorului Ariane 6”, au explicat reprezentanţii companiei franceze.

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *