Armata israeliană a lansat operaţiunea „Scutul nordic“ la frontiera cu Libanul

Armata israeliană a anunţat că a detectat tuneluri subterane ale organizaţiei şiite libaneze Hezbollah şi a lansat operaţiunea „Scutul nordic“ pentru distrugerea lor.

Lansată la graniţa cu Libanul, operaţiunea „Scutul nordic“ este doar ultimul episod dintr-o serie lungă de confruntări între armata israeliană şi această organizaţie paramilitară pro-iraniană văzută drept un inamic al statului evreu, scrie AFP.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, a declarat în faţa unor jurnalişti că aceste „tuneluri de atac“ au fost descoperite în teritoriul Israelului. El nu a precizat numărul lor, dar a dat asigurări că nu sunt operaţionale şi nu reprezintă o „ameninţare imediată“ pentru locuitorii din nordul Israelului.

„Am lansat operaţiunea Scutul nordic pentru a opri şi dejuca ameninţarea tunelurilor de atac ale organizaţiei teroriste Hezbollah“, a subliniat el, citat de AFP.

Potrivit lui, armata a stabilit o zonă militară închisă în sectorul vizat şi desfăşoară operaţiunea doar în teritoriul israelian.

„Considerăm activităţile Hezbollah drept un fenomen flagrant şi o încălcare clară a autorităţii israeliene“, a insistat purtătorul de cuvânt.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *