Armata rusă încearcă să folosească forţe suplimentare în direcţia Donbasului

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski spune în mesajul adresa poporului că armata rusă încearcă să folosească forţe suplimentare în direcţia Donbasului, dar este a 103-a zi şi Donbasul ucrainean stă în picioare. El mai arată că armata ucraineană face totul pentru apărare şi în direcţiile Zaporojie şi Mykolaiv.
”Eroii noştri îşi păstrează poziţiile în Severodoneţk. Luptele aprige de stradă continuă în oraş. Lysychansk, Slovyansk, Bakhmut, Sviatohirya, Avdiivka, Kurakhove şi alte direcţii ale loviturilor ruseşti sunt cele mai fierbinţi puncte de confruntare astăzi. Armata rusă încearcă să folosească forţe suplimentare în direcţia Donbasului, dar este a 103-a zi – şi Donbasul ucrainean stă în picioare. (..) Facem totul pentru apărare şi în direcţiile Zaporojie şi Mykolaiv. Sunt recunoscător tuturor celor care suportă presiunea puternică a ocupanţilor şi ne apără statul”, a transmis preşedintele Ucrainei.
Volodimir Zelenski arată că 17.864 de combatanţi au primit premii de stat ale Ucrainei începând cu 24 februarie.

”Acest număr demonstrează 100% amploarea eroismului poporului nostru, care a devenit răspunsul la invazia pe scară largă a Rusiei”, afirmă liderul ucrainean, anunţând că luni au fost premiaţi 121 de militari, 32 dintre ei port-mortem.

Preşedintele Ucrainei mai spune că a premiat corespondenţii şi jurnaliştii media care lucrează acum pe câmpul de luptă.

”Am înmânat premii şi rudelor celor cărora le-a luat viaţa războiul. 32 de jurnalişti au fost ucişi din 24 februarie”, a spus preşedintele Ucrainei, precizând că nu e vorba doar de jurnalişti ucraineni ci şi de alte naţionaliăţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *