Armata SUA începe concedierea soldaţilor care refuză vaccinarea împotriva COVID-19

Soldaţii americani care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 vor fi imediat concediaţi, a anunţat miercuri armata SUA, care a precizat că decizia este esenţială pentru a menţine intactă disponibilitatea de luptă, relatează Reuters.

Ordinul armatei se aplică soldaţilor permanenţi, rezerviştilor activi şi cadeţilor, cu excepţia cazurilor în care există scutiri aprobate sau în curs de aprobare, se arată într-un comunicat.

Ordinul este cea mai recentă decizie a acestei ramuri a armatei SUA pentru îndepărtarea soldaţilor nevaccinaţi, în contextul în care Pentagonul a introdus vaccinarea obligatorie pentru toţi militarii în august 2021.

Marea majoritatea a tuturor soldaţilor activi au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

Un număr de 79 de angajaţi ai diferitelor servicii ale armatei au murit din cauza infectării cu coronavirus.

„Disponibilitatea armatei depinde de soldaţi care sunt pregătiţi să se antreneze, să fie trimişi în misiuni, să lupte şi să câştige războaiele naţiunii noastre”, a declarat secretarul armatei, Christine Wormuth.

„Soldaţii nevaccinaţi reprezintă un risc pentru forţele armate şi pun în pericol disponibilitatea”, a adăugat ea.

Alte ramuri ale armatei SUA, inclusiv Forţele Aeriene, au început deja să îi îndepărteze pe cei care nu şi-au făcut vaccinul, care a fost prima dată autorizat pentru utilizare de urgenţă în decembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *