Aroganță și tupeu la PNL după mărirea salariilor demnitarilor. Boloș: Miniștrii din UE au salarii de peste 15.000 euro. Virgil Guran: Sa fim bogați și cinstiți

În contextul în care senatorii puterii au decis majorarea salariilor tuturor demnitarilor, Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a arătat că în timp ce omologii miniștrilor români au salarii de peste 15.000 euro, demnitarii români au doar câte 2.500 euro lunar. Totodată, Boloș a afirmat că dacă România ar elimina pensiile speciale, care nu sunt bazate pe contributivitate, s-ar comporta ca o „țară sălbatică”, susținând că astfel de pensii există și în UE.

Ministrul Boloș a explicat recent cum a reușit ca bugetar să adune un milion de lei în conturi bancare și să cumpere două apartamente, arătând că a avut câte două locuri de muncă, a deținut funcții de conducere și nu a avut pe nimeni în întreținere. Ministrul susține că nu este singurul bugetar aflat în situația de a aduna bani mulți din munca în instituții publice.

Întrebat dacă se impune o majorare a salariilor demnitarilor în momentul de față, ministrul a comparat salarizarea acestora cu cea a demnitarilor din UE.

„Eu pot să vă spun altceva și acest lucru, zic, luați-l ca un exercițiu de reflecție. De multe ori am fost la reuniunile Consiliului de Miniștri și întâmplător sau nu, din discuțiile despre ceea ce înseamnă salarizarea și felul în care își desfășoară activitatea miniștrii omologi, nivelurile lor de salarizare depășesc 15.000 de euro, în timp ce un demnitar al României are 2.500 de euro. Acest lucru spune foarte multe despre ceea ce înseamnă sistemul de salarizare românesc al demnitarilor, pe care poate îl criticăm, față de ceea ce înseamnă pentru omologii din străinătate”, a declarat ministrul, subliniind că înghețarea salariilor demnitarilor a fost un „exercițiu de solidaritate cu perioada de criză” prin care trece România.

Un alt lider al PNL, Virgil Guran, a declarat că mărirea salariilor demnitarilor este normală, aceștia trebuind să fie „bogați și cinstiți”.

„Haideți să va spun ceva: În 1990 l-am auzit pe Iliescu spunân: „să fim săraci și cinstiți”. Eu cred că în România trebuie să începem să învățăm altceva: să fim bogați și cinstiți și România o va duce mai bine.”, a declarat Guran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.