ASF propune plafonarea tarifelor RCA!

O propunere de plafonare pentru 6 luni a prețurilor RCA a fost transmisă vineri Guvernului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară și Consiliul Concurenței, a precizat Vasile Ștefănescu, președintele Confederației transportatorilor auto (COTAR). Potrivit acestuia, ‘propunerea s-a făcut cu sprijinul președintelui ASF, Nicu Marcu, și în urma discuțiilor și a dovezilor prezentate de transportatori, și vizează sprijinirea tuturor celor peste 8,5 milioane de români care plătesc polițe RCA’.

Potrivit lui Vasile Ștefănescu, prețurile ar urma să fie plafonate pentru 6 luni la tarifele de referință comunicate de ASF. Acela va fi tariful maximal, și în funcție de clasa de bonus, prețul RCA va scădea, susține Vasile Ștefănescu.

Ameninţări cu proteste

Transportatorii au ameninţat vineri cu proteste, dacă nu se aplică urgent plafonarea tarifelor RCA.

Mai multe patronate din transporturi au cerut vineri adoptarea de urgență a unei hotărâri pentru plafonarea tarifelor RCA, așa cum s-a mai întâmplat în 2017, în caz contrar aceștia amenințând cu proteste în toată țara. Tot vineri, o altă federație din transporturi a reclamat creșterea mare a prețurilor la carburanți și dublarea tarifelor RCA în ultimele 6 luni, amenințând de asemenea cu proteste dacă Guvernul nu va lua măsuri urgente.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.), A.P.T.E.2002 și A.P.U.L.U.M au cerut vineri adoptarea de urgență a unei hotărâri pentru plafonarea tarifelor RCA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.