Asistente medicale anchetate de Poliţie

Două asistente medicale de la Spitalul Colentina şi o asistentă de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt anchetate de poliţişti. Cazul are legătură cu percheziţiile efectuate joi la persoane bănuite că ar fi fraudat sistemul asigurărilor de sănătate.

În cazul celor două asistente medicale de la Colentina, poliţiştii au cerut mai multe documente. În schimb, asistenta medicală de la Universitar ar fi fost deja percheziţionată.

Poliţia Română a anunţat joi într-un comunicat de presă că au fost făcute 24 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi fraudat sistemului asigurărilor de sănătate prin decontarea de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu cu documente false. Acţiunile au avut loc în judeţele Giurgiu şi Ilfov şi în municipiul Bucureşti.

„Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale au efectuat 24 de percheziţii, pe raza judeţelor Giurgiu, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale, unităţi şi instituţii sanitare. În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor laptopuri, medii de stocare, carduri de sănătate, cititoare de carduri, medicamente, materiale medicale, pontaje, bani şi documente. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014-2017, mai multe persoane fizice, prin intermediul unor societăţi comerciale, ar fi decontat servicii de îngrijiri medicale la domiciliul unor pacienţi, folosind documente false”, se arată în comunicatul Poliţiei.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro