ASPA, împiedicată de Poliția Locală Sector 6 să strângă câinii din zona Lacul Morii, în septembrie

Ana Oros Daraban, în vârstă de 43 de ani, a murit sfâșiată de câini, sâmbătă, în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. Exact acolo a fost atacată de o haită de câini și în urmă cu mai puțin de un an. A fost grav rănită, dar a scăpat cu viață, fiind salvată de doi bicliști. În tot acest timp, autoritățile își pasează responsabilitatea. Un document transmis de ASPA către primarul Ciprian Ciucu arată că în luna septembrie, când angajații instituției au mers să strângă câinii de pe Lacul Morii, ar fi fost împiedicați de Poliția Locală.

Într-o adresă datată 30.09.2022, către Poliția Locală Sector 6 și primarul Ciprian Ciucu, ASPA spune că în urma incidentului din aprilie, când Ana Oros Daraban a fost atacată de o haită de câini și având în vedere și sesizările ulterioare ale oamenilor din zonă, a fost dispusă o nouă acțiune a echipajelor ASPA.

Instituția spune că în urma acțiunii a reușit să captureze atunci 11 câini aflați pe câmp, însă când echipahele ASPA au ajuns la pista de bicicliști, un echipaj al Poliției Locale Sector 6 ar fi alungat câinii pe pistă și ar fi cerut echipei ASPA să plece din zonă, spunând că nu are voie să fie acolo.

Sâmbătă, Primăria Sector 6 a susținutcă Poliţia Locală de sector nu a primit sesizări despre câinii din zona Lacul Morii și că singura instituție care trebuie să monitorizeze și să strângă câinii este Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA). Primăria a mai susținut că terenul pe care a fost atacată victima este unul privat – ar fi aparțiut CAP, iar împroprietăririle ar fi fost făcute de autoritățile din Chiajna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *