Asta ne mai lipsea! S-a trezit și László Tőkés să sfătuiască autoritățile să renunțe la politica antimaghiară

 

Ca și când situația politică nu era destul de tensionată, s-a trezit și europarlamentarul László Tőkés, care este și președinte al Consiliului Național Maghiar din Transilvania, să le transmită, vineri, autorităților române să renunțe la politica antiminoritară și antimaghiară odată cu preluarea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, precizează mediafax.ro.

„Pentru a putea sărbători demn în acest an a 30-a aniversare a revoluției române din 1989, așteptăm de la statul român, de la România care deține și președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, să renunțe în sfârșit la politica antiminoritară și antimaghiară, și să includă în programul său unional și să susțină în mod exemplar problematica drepturilor individuale și colective ale minorităților naționale autohtone din Europa”, se arată în comunicatul de presă remis, vineri, de Tőkés.

El a mai precizat că „trebuie să ne împotrivim strădaniilor fără menajamente ale „eurocraților” din Europa Occidentală de a umple continentul nostru cu migranți ilegali”.

Totodată, europarlamentarul îi atrage atenția președintelui României că își ignoră “obligația sa de garant oficial a respectării constituției și a legii, asistând fățarnic la știrbirea drepturilor comunității maghiare”.

Politicianul mai spune că „festivitățile centenare răsunătoare nu pot camufla adevărul, că în secolul care a trecut, Transilvania – de altfel toată țara noastră – a avut parte de o soartă mizerabilă, care a devastat comunitățile maghiare și germane, adică cea săsească și șvabă”, aducând drept exemplu cazurile lui István Beke și lui Zoltán Szőcs, condamnați defintiv de instanța supremă, în vara anului 2018, la câte cinci ani de închisoare.

Cei doi, membri ai grupării „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM), au fost condamnați în dosarul în care sunt acuzaţi că voiau să detoneze un dispozitiv exploziv pe 1 decembrie 2015, la Târgu Secuiesc.

László Tőkés consideră că cei doi au fost întemnițați „pe nedrept, în timp ce infractori notorii părăsesc nestingherit pușcăriile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *