Astăzi se definitivează listele de candidați pentru alegerile ce vor avea loc în PSD.

Propunerea organizației București pentru funcția de președinte executiv al PSD, a doua ca importanță în partid, este Viorica Dăncilă, candidatul pentru funcția de secretar general fiind actalul deținător al acesteia, Marian Neacșu. Propunerea pentru funcția de președinte executiv vine la o zi după ce Ecaterina Andronescu, membru emblematic al organizației din București, anunțase că este interesată de ocuparea funcției respective.

Spre surprinderea unora, o personalitate importantă a PSD a făcut un pas înapoi. Rovana Plumb a decis să nu mai candideze pentru funcția de vicepreședinte, susținând candidatura, pentru regiunea Munteniei, a actualului ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan – „Consider că sunt multe colege care pot ocupa această funcţie. Dacă doamna Carmen Dan își depune candidatura pentru regiunea Muntenia cu siguranță o voi susţine”. Dacă situația locului de vicepreședinte femeie din partea regiunii Muntenia pare să se fi clarificat, nu același lucru se poate spune și despre postul de vicepreședinte rezervat bărbaților. Pe acest post candidează președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și deputatul Cătălin Rădulescu.

Se asteaptă ca în cursul zilei de azi să își depună candidatura și deputatul Nicolae Bănicioiu, acesta manifestându-și intenția de a candida, dar așteptând hotărârea organizației Iași (de care aparține). Rămâne de văzut care va fi decizia organizației conduse de Maricel Popa, cel care a preluat conducerea după destituirea lui Mihai Chirica.

Sursa foto: www.agerpres.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *