Astronautul Buzz Aldrin, care a fost în misiune pe Lună, s-a căsătorit cu o româncă în ziua în care a împlinit 93 de ani

Astronautul Buzz Aldrin, care a fost în misiune pe Lună alături de Neil Armstrong, s-a căsătorit cu o româncă vineri, chiar în ziua în care a împlinit 93 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de către astronaut, pe Twitter și pe Facebook.

„La cea de-a 93-a aniversare a mea și în ziua în care voi fi onorat să primesc distincția „Legendele vii ale aviației”, am plăcerea să anunț că dragostea și partenera mea de mult timp, dr. Anca Faur, și cu mine ne-am căsătorit”, a scris cunoscutul astronaut pe Twitter.

El a mai scris că mariajul a fost marcat printr-o ceremonie privată în Los Angeles și că sunt „la fel de entuziasmați ca niște adolescenți”.

Cei doi sunt împreună de mai mulți ani, iar jurnalistul freelancer Cristian Niculescu a aflat cine este misterioasa Anca Faur. Originară din Deva, românca are 63 de ani, e doctor în chimie și are mai multe brevete de invenție.

„E doctor în chimie şi are mai multe brevete de invenţie. Lucrează ca manager de proiecte la Johnson Matthey, multinaţională britanică specializată în produse chimice. Tehnologiile Johnson Matthey au contribuit la programul spaţial Apollo…. Anca Faur a divorţat în 2012 de Eliodor Ghenciu, şi el un chimist cu mai multe brevete de invenţie. Prietena legendarului astronaut e expertă în cataliză şi combustibil.

La JM California se ocupă de programele Fuel Cells. O celulă de combustibil transformă energia chimică a unui combustibil (adesea hidrogen) şi a unui agent de oxidare (adesea oxigen) în electricitate, printr-o suită de reacţii redox. Anca Faur a condus, prima din companie, un Hyundai cu celule de combustibil…”, a scris Cristian Niculescu pe pagina sa de Facebook.

Edwin Eugene Aldrin, Jr., cunoscut ca Buzz Aldrin, a fost al doilea om, după Neil Armstrong, care a păşit pe Lună. A fost comandantul modulului lunar al navei Apollo 11, în cadrul unei misiuni care s-a desfăşurat între 16 şi 24 iulie 1969. Pe 20 iulie, Buzz a coborât pe Lună împreună cu Neil Armstrong. Buzz Aldrin tocmai a împlinit 93 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *