Atac Furibund Al Lui Dragnea La Șefa Instanței Supreme

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a atacat-o dur pe Cristina Tarcea, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, într-un interviu la un post TV. El a afirmat că Tarcea pune presiune pe judecatori să scoată mai repede motivarea în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Acest lucru ar grabi judecarea apelului. Ce nu aspus Dragnea este că într-o va intra în vigoare prevederea conform căreia deciziile instanței trebuie motivate în maximum 30 de zile, în caz contrat fiind motiv de anulare. Ca urmare a acestei prevederi, Tarcea le-a cerut judecătorilor să motiveze toate deciziile până la data de 1 septembrie, în caz contrar urmând să fie sesizată Inspecția Judiciară.

Dragnea a criticat și ultimele declarații ale președintelui Instanței Supreme prin care taxează procedura prin care a fost revocată din funcție Laura Codruța Kovesi. Din cauza acestor declarații Tarcea a fost criticată și de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

„A fost șocant, mai mult decât șocant să citesc și ulterior să urmăresc ce a spus. Cu presiune clară asupra judecătorilor, și asta se vorbea de acum două saptămâni de zile. Auzisem. Și am văzut-o pe doamna spunând cu subiect și predicat. Că se face presiune să se facă motivarea mai repde, și se face presiune să se facă procesul mai repede și că acum sunt în căutare de judecători, ca să găsească minim trei, din cinci, și așa mai departe”, a tunat Dragnea, care susține sus și tare că este nevinovat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *