ATCA subliniază importanţa diagnosticării copiilor cu autism la vârste cât mai mici

Noi studii despre autism. Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro

Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată atrage atenţia asupra importanţei diagnosticării copiilor cu potenţiale tulburări din spectrul autist la o vârstă cât mai fragedă pentru a creşte şansele de recuperare a acestora.

„Bazându-se pe studii internaţionale, specialiştii ATCA afirmă că, în prezent, diagnosticul pentru tulburări din spectrul autist (TSA) poate fi stabilit după 18 – 24 luni, însă semne pot fi observate încă de la 10 luni – un an. Recuperarea terapeutică cu cele mai bune rezultate dovedite ştiinţific este ABA (Applied Behavior Analysis). Succesul acesteia depinde de patru factori majori: nivelul de gravitate al afecţiunii, vârsta copilului la intrarea în program, gradul de implicare a familiei, experienţa echipei de terapeuţi şi a coordonatorului care lucrează cu cel mic”, se arată într-un comunicat al asociaţiei, transmis joi AGERPRES.

Continuarea articolului la adresa www.agerpres.ro/sanatate/2018/02/01/atca-subliniaza-importanta-diagnosticarii-copiilor-cu-autism-la-varste-cat-mai-mici–47437

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.