Atenție! Prețul eleganței masculine: reducerea fluxului sanguin la creier

 

Bărbații cărora job-ul/statutul social le impune să fie permanent eleganți, ar trebui să știe că purtarea cravatei poate restricționa circulația sângelui către creier.

O cravată prea strânsă comprimă venele din zona gâtului, generând, astfel, presiune la nivelul capului. Conform Science Alert, efectele nu sunt atât de grave încât să reprezinte un risc pentru populaţie, însă poate cauza probleme pentru grupurile de persoane care au deja dificultăţi cu tensiunea arterială. DE asemenea, o cravată prea strânsă poate favoriza apariția glaucomului deoarece sporește presiunea la nivelul ochilor, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Spitalul Universitar Schleswig-Holstein, din Germania.

Au fost testați imagistic 15 voluntari, ce purtau cravate destul de strânse, și 15 volunatri ce nu purtau deloc cravate, și s-a dovedit că  cei ce le purtau avea un flux sanguin mai redus cu 7,5% la nivel cerebral, decât cei ce nu purtau deloc cravată. Prin reducerea fluxului sanguin la creier, celulele acestuie sunt private de aportul optim de oxigen, glucoză și nutrienți și pot avea de suferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.