ATLETICO MADRID A CÂȘTIGAT EUROPA LEAGUE

Atletico Madrid a câştigat entuziasmant trofeul Europa League, pentru a treia oară în istoria clubului. „Dubla” francezului Antoine Griezmann şi reuşita căpitanului Gabi au stabilit scorul final, 3-0, în finala cu Olympique Marseille, disputată la Lyon.

Echipa lui Rudi Garcia le-a dat apă la moară superstiţioşilor. Starul francezilor, Dimitri Payet, a atins trofeul la intrarea pe teren, iar căpitanul lui OM a avut apoi un ghinion teribil. În minutul 30, s-a accidentat şi a părăsit terenul în lacrimi. Griezmann l-a consolat pe colegul său din naţionala Franţei, care ar putea rata prezenţa la Cupa Mondială.

Francezul lui Atletico a fost eroul finalei. După ratarea lui Germain din minutul 3, Griezmann şi-a arătat clasa. Mai întâi a profitat de o greşeală uriaşă în defensiva adversă şi l-a învins fără probleme pe Mandanda. Apoi, în startul reprizei a doua, a marcat cu o execuţie de fineţe, după o pasă perfectă a lui Koke.

Marseille putea reduce din diferenţă pe final, însă Mitroglou, abia intrat pe teren, a trimis cu capul în bară. Cei care au înscris au fost tot spaniolii. Veteranul Gabi a stabilit scorul final, după o fază superbă.

S-a terminat 3-0 pentru Atletico Madrid, care a ajuns la şapte trofee cu Diego Simeone pe bancă. În schimb, francezii au egalat nedoritul record deţinut de Benfica Lisabona – trei finale pierdute în Cupa UEFA/Europa League.

Sursa foto: www.myjoyonline.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *