Atragerea fondurilor europene, subiectul fierbinte al întâlnirii Iohannis-Orban

La întâlnirea premierului Ludovic Orban cu preşedintele Klaus Iohannis, marţi la Cotroceni, principalul subiect al discuţiei fiind legat de arhitectura instituţională, în vederea unui memorandum pregătitor pentru atragerea fondurilor europene, au declarat surse guvernamentale citate de Mediafax.

Memorandumul va pregăti terenul pentru atragerea fondurilor europene în următorul exerciţiu financiar, au adăugat sursele citate.

La întâlnirea de marţi cu şeful statului am mai participat vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş.

Klaus Iohannis are întâlniri succesive, pe tot parcursul zilei de miercuri cu premierul Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni. Prima întrevedere este la ora 11.00 şi cu ministrul Transporturilor Lucian Bode, apoi la ora 12.00 cu ministrul Economiei Virgil Popescu. De la 12.30, Orban şi Iohannis vor discuta cu ministrul Muncii Violeta Alexandru, potrivit agendei oficiale a premierului.

Acelaşi subiect abordat marţi va discutat şi miercuri, conform surselor menţionate. Printre punctele discutate s-ar putea număra şi cel legat de proiectul pentru autostrada Sibiu-Piteşti.

„Guvernul Orban lucrează la un nou aviz de mediu şi apoi va fi demarat proiectul. Termenul până la care trebuie trimis avizul de mediu este până pe 23 februarie. Suntem în grafic”, au explicat sursele citate.

Referitor la autostrada Sibiu-Piteşti, ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat, luni, că oficialii Comisiei Europene vor primi clarificările privind proiectul în timpul solicitat, astfel încât cererea de finanţare să îşi urmeze parcursul normal, după ce guvernarea PSD a tratat cu dispreţ solicitările Comisiei.

Fostul ministru Răzvan Cuc anunţa, pe Facebook, că cei de la CE ar fi suspendat finanţarea pentru proiect şi ar fi cerut lămuriri privind unele aspecte de mediu, printre care unele legate de o specie de insectă care trăieşte în zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *