Au terminat banii! Guvernul a dat OUG cu înghețarea salariilor bugetarilor

Guvernul Dăncilă pare că a cam terminat banii, altfel nu explică decizia luată în ultima ședință a Executivului de a aproba o OUG de înghețare a salariilor bugetarilor în 2019, fix în an cu alegeri prezidențiale. Astfel, in 2019, bugetarii se vor bucura doar de majorarea salariului minim pe economie.

„ORDONANTA DE URGENTA pentru modificarea alin. 1 al art 38 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 90/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene”, se arata in lista actelor normative adoptate de Executiv astazi si remisa ziare.com.

Vor mai fi inghetate anul viitor, tot la nivelul lunii decembrie 2018, „pentru personalul militar, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, indemnizatiile, compensatiile, primele, ajutoarele, platile compensatorii, despagubirile, compensatiile lunare pentru chirie si alte drepturi acordate potrivit actelor normative in vigoare, care nu fac parte din solda lunara bruta/salariul lunar brut”.

Acelasi act normativ mai prevede ca munca suplimentara efectuata de personalul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere sa nu mai fie remunerata, ci doar compensata cu timp liber.

Exceptie fac insa personalul militar, politistii, functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare si personalul civil din institutiile publice de aparare, ordine publica si securitate nationala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *