Audieri bombă. Prefectul Capitalei DESFIINȚEAZĂ Jandarmeria!

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, este audiată la această oră în Comisia de Apărare din Senat în legătură cu ordinul care s-a dat Jandarmeriei în seara zilei de 10 august pentru a interveni în forță în Piața Victoriei la Mitingul Diasporei.

Cliseru a declarat răspicat că a aprobat un ordin, dar era o formalitate pentru că ordinul era deja semnat de șefii Jandarmeriei, ei fiind cei care coordonau comitetul de organizare. Cliseru spune că ea nu a fost invitată la nicio ședință de organizare a măsurilor care urmau să se ia pentru securitatea mitingului. Ea a admis că exista o stare de îngrijorare înainte de proteste, însă nu s-a organizat o ședință pentru a stabili ce pași să fie urmați în caz de violențe. Speranța Cliseru a mai declarat în fața Comisiei că nu a făcut niciun joc politic, ci pur și simplu a acționat conform legii.

Audieri pe bandă rulantă

Ministrul de Interne, Carmen Dan, prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, dar și șeful dispozitivului de jandarmi din Piața Victoriei, maiorul Laurențiu Cazan, însoțit de colonelul Ionuț-Cătălin Sindile, împuternicit Inspector general al Jandarmeriei Române, vor audiați, astăzi, de Comisia de apărare din Senat, în legătură cu incidentele din Piața Victoriei din 10 august.

Potrivit ordinii de zi postată pe siteul Senatului, prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, va fi audiată începând cu ora 9,30, de la 10,30 vor fi audiați șeful dispozitivului de jandarmi din Piața Victoriei și împuternicit Inspector general al Jandarmeriei Române, maior Laurențiu Cazan și colonel Ionuț-Cătălin Sindile, iar de la 11,30 va fi audiată Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.

Vineri, Parchetul General a început urmărirea penală împotriva conducerii Jandarmeriei pentru abuz în serviciu, abuz de putere, dar și fals. În același dosar s-a început urmărirea penală și împotriva secretarului de stat pentru relația cu prefecții din cadrul MAI, Dan Chirică. Conform unor surse judiciare, zilele următoare va fi citată la Parchet și Carmen Dan, iar procurorii vor decide dacă cer aviz la Parlament pentru cercetarea ministrului.

După incidentele din Piata Victoriei, la 10 august, 770 de persoane au depus plângere penală ca urmare a eliberării zonei în forță de către jandarmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *