Audierile miniştrilor Guvernului Orban s-au încheiat. Luni, votul de învestitură

Audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului s-au încheiat. Trei liberali desemnaţi pentru a face parte din Guvernul Orban au primit aviz negativ, respectiv Florin Cîţu, propus la Finanţe, Ion Ştefan, propunerea pentru Dezvoltare şi Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii.

Miniştrii propuşi de premierul desemnat Ludovic Orban au fost audiaţi în comisiile de specialitate marţi şi miercuri.

Marţi au fost audiaţi în comisiile de specialitate primii opt liberali desemnaţi în Guvernul Orban, respectiv Marcel Boloş, propus la Fonduri Europene, Victor Costache, propus la Ministerul Sănătăţii, Florin Cîţu, propus ministru al Finanţelor, Bogdan Gheorghiu, propus la Cultură, Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării, Marcel Vela, propunerea de la Interne, Adrian Oros, nominalizat la Agricultură şi Costel Alexe, propunerea pentru Mediu, iar restul miercuri.

Din cei 16 miniştri propuşi, trei dintre ei, respectiv Florin Cîţu, propus la Finanţe, Ion Ştefan, propunerea pentru Dezvoltare şi Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii au înregistrat avize negative.

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că avizile negative date în comisii au fost politice. El a precizat că propunerile de miniştri rămân aceleaşi, indiferent de avizul pe care l-au primit în comisii.

„Este nedrept şi revoltător. Votul a fost un vot politic, fără niciun fel de legătură cu calitatea prestaţiei şi cu calitatea răspunsurilor. (…) Ca atare, mergem mai departe cu candidaţii noştri. PSD a căzut de la putere, Guvernul PSD a fost demis, este hulit de 80% din populaţia României. Majoritatea românilor s-au săturat de minciunile, abuzurile şi de modul agresiv, iar tupeul şi obrăznicia de care dau dovadă după atâţia ani de guvernare în care nu au făcut nimic, îndrănesc acum să facă ei legea. E un vot politic. Nu are nicio legătură”, a spus, citat de Mediafax, Ludovic Orban,

Potrivit calendarului aprobat de conducerea celor două camere ale Legislativului, votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului luni, de la ora 14.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *