Augustin Lazăr, cu nervii la pământ când vine vorba de Toader: Cum să mă convoace?! A venit tiptil în Parchet și a avut întâlnire obscure cu o procuroare

Procurorul general, Augustin Lazăr, îl acuză pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, că a venit în Parchetul General tiptil și nu a luat legătura cu șeful instituției, ci doar cu un procuror care are probleme de reprezentativitate în fruntea Asociației Magistraților, Elena Iordache. Aceasta i-a luat cu forța locul lui Bogdan Gabor.

„Să spună bărbătește ce probleme sunt. Cum să mă convoace? Dumnealui a venit în instituție. Nu m-a convocat nicăieri. Dacă a venit în Ministerul Public, singurul care poate lua o decizie este procurorul general. Domnia sa a contactat un procuror care are probleme de reprezentativitate în cadrul Asociației Procurorilor. Acel procuror trebuie să își clarifice problemele de reprezentativitate și acest lucru se face prin adunare, nu printr-o întâlnire obscură”, a declarat Augustin Lazăr, după vizita imopinată a ministrului Justiției la Parchetul General.

Reacția procurorului general vine în condițiile în care ministrul Justiției a anunțat că s-a întâlnit cu procurorul Elena Iordache, președintele Asociației Procurorilor.

Referitor la anunțul de declanșare a procedurii de numire a unui nou procuror general, Augustin Lazăr a precizând că procedura nu a fost lansată oficial.

„Dacă domniile voastre mă întrebați pe mine ce voi face? Dar nu există o procedură lansată oficial, o procedură semnată. Noi trebuie să vedem un anunț care are un caracter legal și apoi să vedem ce vom face. (..) Informația zilei nu era faptul că domnul ministru a venit tiptil aici. Informația era că magistrații din CSM sunt puși să își dea cu părerea cu privire la un act normativ, OUG care a fost publicată și care a blocat Ministerul Public. Nu vom mai avea un Minister Public funcțional”, a completat procurorul general.

Mandatul lui Augustin Lazăr în fruntea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție expiră pe 27 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *