Autocar cu sportivi români, implicat într-un accident în Muntenegru

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, Ambasada României la Podgorica urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul autocarului cu sportivi români, produs luni, 2 iulie, în Muntenegru.  

 

În autocar se aflau loturile de juniori, feminin și masculin, de handbal pe plajă, care se întorceau în țară după ce participaseră, între 28 iunie – 2 iulie, la Campionatul Europen de handbal pe plajă, la Ulcinj (Muntenegru).

 

„Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare referitoare la situația persoanelor afectate. În acest scop, o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei se deplasează în acest moment către locul accidentului. Ambasada nu a fost notificată de către autoritățile locale în legătură cu producerea accidentului, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară. Ambasada României la Podgorica monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară”, se arată în comunicatul de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *