Autorităţile americane folosesc baza de date Sensorvault a companiei Google, pentru localizarea infractorilor

Autorităţile din SUA au folosit informaţii de la o bază de date Google, numită Sensorvault – o colecţie de înregistrări detaliate ale traseului urmat zilnic şi privind poziţionarea geografică a sute de milioane de utilizatori din toată lumea, pentru a rezolva diverse cazuri privind infracţiuni cu autori necunoscuţi, potrivit New York Times.

Deşi noua tehnică poate identifica suspecţi din apropiere de locurile unde au fost comise anumite infracţiuni, există riscul ca autorităţile să aresteze martori nevinovaţi, subliniind impactul pe care colectarea de date în masă îl poate avea asupra vieţilor oamenilor.

Baza de date Sensorvault este conectată la un serviciu Google numit Location History (Istoricul locaţiilor). Funcţia, iniţiată în 2009, este disponibilă pe dispozitivele Android şi Apple.

Location History nu este activată în mod implicit. Google atenţionează utilizatorii s-o folosească atunci când instalează anumite servicii – alertele de trafic din Google Maps (Hărţi Google), spre exemplu, sau încărcarea de imagini în Google Photos.

Dacă utilizatorul are pornită funcţia Location History, Google va aduna informaţiile câtă vreme acesta îşi foloseşte contul şi are pe telefon aplicaţii Google care depind de funcţiile de localizare. Compania poate colecta informaţiile chiar şi atunci când utilizatorul nu foloseşte aceste aplicaţii, dacă setările dispozitivului permit acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *