Autoritățile din Grecia au indenficat cauza incendiilor. Sau nu…

 

 

Departamentul de incendii din cadrul Serviciului de pompieri (DAEE) a anunțat sâmbătă că, principala cauză a încendiilor de vegetație, în urma cărora cel puțin 85 de persoane au murit, este neglijența, relatează site-ul ekathimerini.com.

Vineri, ministrul Apărării din Grecia, Nikos Toska, spunea că există indicii și semne că incendiile devastatoare de vegetație din Grecia au fost declanșate intenționat. În ciuda acestor afirmații, DAEE a informat că locul din care s-au răspândit incendiile, arată că, cel mai probabil vina aparține unui localnic, a cărui identitate a fost stabilită de către autorități. Se pare că ar fi vorba despre neglijență și că bărbatul ar fi făcut un foc pentru a arde lemn și crengi și, ulterior, ar fi încercat să-l stingă cu pietre și apă.

Totuși, investigația a arătat că alte două incendii separate, care au izbucnit luni noaptea pe un drum rural din apropierea orașului Nea Makri, ar fi fost declanșate intenționat. Martorii susțin că au observat un indivit care ar fi declanșat cele două incendii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.