Autoritățile l-au ucis pe Luca! Femeia care și-a bătut băiețelul până l-a lăsat fără suflare are retard mintal, dar statul i-a încredințat copiii

Mama criminală, din Cluj, Sonia Maria Alb, rămâne în arest preventiv, conform deciziei Curții de Apel Cluj. Ea și-a omorât în bătaie băiețelul de 9 ani, Luca. După reținere, potrivit eclujeanul.ro, femeia a atacat decizia Tribunalului Cluj. Recursul s-a judecat rapid, miercuri, la Curtea de Apel Cluj, și a fost respins ca nefondat. De asemenea, ea a fost obligată de instanță, în calitate contestatoare-inculpată, la plata sumei de 200 de lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului.

Tragedia care a șocat Clujul a avut loc sâmbătă seara, în cartierul Mărăști, într-un apartament de la etajul 4 al unui bloc de pe strada Timișului. Medicii sosiți la fața locului nu au putut decât să declare decesul micuțului. Femeia nu doar că și-a bătut copilul, dar i-a pus și pe frații acestuia să îl lovească.

Luca, băiețelul de doar 9 ani omorât în bătaie, a fost abandonat la naştere împreună cu fratele lui geamăn şi, până la vârsta de cinci ani, a fost crescut de o familie de asistenţi maternali, lângă Cluj. Femeia care i-a născut i-a cerut înapoi pe amândoi acum 4 ani, după ce a primit de la primărie o locuinţă.

În ciuda faptului că apropiații și vecinii știau prin ce chinuri trec Luca și frații săi, nu au făcut nimic.

Femeia de 36 de ani a crescut şi ea într-un centru de plasament şi este posibil ca traumele trăite în acea perioadă să fi condus la tragedie.

În urma unui control efectuat la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj, Consiliul Județean Cluj comunică că documentele relevă faptul că mama copilului este diagnosticată cu retard mintal și tulburare de personalitate asociată cu tulburări de comportament. “Doamna este încadrată în grad de handicap grav (fără însoțitor). Alte aspecte menționate: impulsivitate, toleranță scăzută la frustrare, (…) în trecut a experimentat episoade de incoerență, comportament inadecvat/agresiv, ideație suicidară.,,  Cu toate acestea, în condițiile în care mama copilului a recunoscut că aplica pedepse fizice, psihologul de caz a considerat ,,că este în beneficiul copiilor reintegrarea lor în familie”, precizează eclujeanul.ro.

Președintele Consiliului Județean Cluj a dispus un audit general extern la DGASPC Cluj și a sesizeat instituția Avocatului Poporului după tragicul eveniment.

Sursa foto: eclujeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *