Autorităţile se laudă că vineri începe etapa a doua a vaccinării, însă abia atunci încep programările

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat, într-o conferință de presă privind situația imunizării anti-COVID, că din cele peste 450.000 de doze primite de România, s-au vaccinat doar 134.000 de persoane:

De trei ori mai puțini români vaccinați decât numărul dozelor primite de România.

În total au fost 468 de situatii adverse, 191 sunt locale si circa 277 generale.

272 de doze s-au pierdut, ceea ce reprezinta 0,16% din numarul dozelor distribuite.

Valeriu Gheorghiță susține că cei care desfășoară activități esențiale se pot programa prin intermediul angajtorilor. Campania a doua de vaccinare începe oficial din data de 15.

„Pentru persoanele care desfășoară activități esențiale programările le face angajatorul. Agenția europeană a validat pachetul de cele 6 doze. De mâine se reactualizează stocurile. În loc de 5 doze o să avem șase.

Campania a doua de vaccinare începe din data de 15, după ora trei. Vor intra persoanele cu riscuri și persoanele care desfășoară activități esențiale.

În zona de comunicare a campaniei putem să vă spunem că au fost un milion de vizitatori unici pe pagina oficială web a campaniei, iar pe Facebook peste 2 milioane de accesări”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, susține că vineri, 15 ianuarie, va începe programarea pentru persoanele din etapa a II-a de vaccinare împotriva Covid-19.

Este inclusă populația la risc, reprezentată de:

a) Adulți cu vârsta peste 65 de ani;

b) Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

În conformitate cu dovezile științifice actuale, în categoria ,,boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni:

– Diabet zaharat

– Obezitate

– Alte boli metabolice, inclusiv congenitale

– Afecțiuni cardiovasculare

– Afecțiuni renale

– Afecțiuni oncologice

– Afecțiuni pulmonare

– Afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down

– Afecțiuni hepatice moderate/severe

– Afecțiuni autoimune

– Imunodepresii severe: pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA.

În ceea ce privește modalitatea de programare, platforma va fi gata pe data de 15 decembrie, de la ora 15.00 se va putea începe. Programarea se poate face individual, prin intermediul medicului de familie, iar ca noutate vom avea și un număr unic la nivel național”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *