Avertismentul lui Junker: România va trebui să se ocupe de bugetul UE. Nu putem întrerupe programe!

Președintele României, Klaus Iohannis, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, fac declarații comune la Palatul Cotroceni în cadrul ceremoniei de preluare a președinției Consiliului UE.

„Îmi aduc aminte cu mare mândrie că am semnat în numele Consiliului European mandatul de primire a României în Uniunea Europeană. În acea zi am încununat un efort pentru a reîntregi Europa. În ciuda unor regrete pe care unii ar putea să le manifeste, rămâne o reușită a continentului nostru. Președinția română are loc într-un moment dificil pentru UE, motiv pentru care va cunoaște mai multe etape.
Mă gândesc la acordul de principiu pe viitorul cadru financiar anual. Este un proiect dificil de care România va trebui să se ocupe, pentru că nu ne putem permite să întrerupem anumite programe”, a declarat Jean – Claude Juncker.

În urmă cu câteva zile, premierul Viorica Dăncilă declara că viitorul buget al UE este cel mai dificil dosar dintre cele pe care le gestionează România pe perioada Președinției Consiliului „pentru că de modul în care vom gestiona acest dosar, de modul în care vom obţine un acord pe acest cadru vor fi avute în vedere şi celelalte politici, fie că vorbim de politicile tradiţionale – şi mă refer la Politica Agricolă Comună sau politica de coeziune – fie că ne referim la migraţie, azil, politica externă, tot ceea ce vom hotărî pentru următoarea perioadă şi ceea ce va avea impact în fiecare stat membru va depinde de modul în care gestionăm cadrul financiar multianual”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *