Avertizare MAE: Coduri roşu şi portocaliu de ninsoare în Serbia. Condiții severe și în Croația

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Serbia că autorităţile locale au emis coduri roşu şi portocaliu de nincoare în perioada 24-25 ianuarie.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Serbia că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, au fost emise coduri portocaliu şi roşu pentru condiţii meteorologice severe în intervalul 24-25 ianuarie 2019. Astfel, pentru ziua de 24 ianuarie 2019 a fost emis un cod portocaliu pentru regiunile Belgrad, Srem, Sumadija, Pomoravlje, Serbia de Vest, de Est şi de Sud-Est, fiind prognozate ninsori care să ducă la depunerea unui strat de zăpadă mai mare de 10 cm, într-un inteval scurt de timp. Pentru celelalte regiuni a fost emis cod galben”, se mai arată în comunicatul MAE.

MAE mai precizează că pentru ziua de 25 ianuarie 2019 a fost emis cod roşu pentru regiunile Sumadija, Pomoravlje, Serbia de Sud-Vest şi de Sud-Est, fiind prognozate ninsori cu depunere a unui strat de zăpadă mai mare de 15 cm, într-un interval scurt de timp. Pentru celelalte regiuni a fost emis cod portocaliu.

„Populaţia este avertizată cu privire la disfuncţiile din infrastructura de circulaţie, precum şi la riscurile de rupere a copacilor pe căile rutiere şi feroviare. Este posibil ca unele drumuri principale să fie închise temporar, ca urmare a vântului şi ninsorilor, mai ales pentru autoturismele de mare tonaj, inclusiv pe drumurile secundare”, transmite ministerul.

De asemenea, MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că prognozele meteorologice pentru nordul Croaţiei indică o înrăutăţire a condiţiilor atmosferice, însoţită de ninsori şi vănt extrem de puternic, cu o viteză de până la 120 km/h, care creează probleme serioase în transportul maritim. Pentru data de 24 ianuarie 2019, regiunea oraşului Rijeka, precum şi golfurile Kvarner şi Kvarnerić, se află sub avertizare meteorologică cod roşu de vânt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *