AVERTIZARE. Vine Iar Potopul În Grecia!

A car washed away into the sea is pictured following floods caused by heavy overnight rain, on 7 September, 2016 in Agia Triada, a suburb of Thessaloniki. / AFP PHOTO / Sakis Mitrolidis

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul Național de Meteorologie Elen a avertizat asupra continuării înrăutățirii vremii până pe 4 august 2018. Conform MAE, sunt prognozate ploi și furtuni puternice la nivel local, însoțite de căderi de grindină și vânt puternic.

Iată regiunile afectate

1 august 2018 – Macedonia centrală, insulele Sporade, nordul insulei Evia și nordul Mării Egee, Tessalia, Epir, vestul și centrul Greciei Continentale.

2 august 2018 – Macedonia centrală și de vest, Tessalia, insulele Sporade și, posibil, Evia de nord, Epir, vestul și centrul Greciei Continentale.

3 august 2018 – Macedonia centrală și de vest, Thessalia, Epir, insulele Sporade, vestul Greciei Continentale și Peloponez (în principal partea de vest).

4 august 2018 – Macedonia centrală și de est (în principal judetele Pieria, Imatheia, Pella), Epir, Tessalia (în principal în partea de vest și de nord).

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cei care sunt sau vor să meargă în Portugalia că Institutul Portughez al Mării și Atmosferei a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru astăzi și de cod roșu de caniculă pentru joi, pentru următoarele districte din centrul și nordul țării: Bragança, Evora, Guarda, Vila Real, Santarém, Beja, Castelo Branco, Portalegre și Braga.

În Portugalia s-a dat și o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru joi, pentru Lisabona, Leiria, Aveiro, Coimbra, Viseu, Porto, Faro, Setúbal și Viana do Castelo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.