Avionul privat al lui Kim Jong-un, reperat la Vladivostok

O aeronavă identificată drept cea a liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost văzută, luni, la Vladivostok, ceea ce ar putea sugera că sunt în curs pregătiri pentru o apropiată vizită a președintelui statului comunist în Rusia.

Potrivit site-ului de monitorizare a zborurilor Flightradar24, avionul privat al lui Kim Jong-un, cunoscut sun numele Chammae-1, a aterizat luni pe aeroportul din Vladivostok și a făcut cale întoarsă trei ore mai târziu.

Nu se știe dacă liderul nord-coreean a fost la bord. Avionul ar fi putut fi folosit de către oficialii nord-coreeni pentru a pregăti o posibilă vizită a lui Kim Jong-un la Forumul economic Oriental de la Vladivostok, scrie Sputnik.

„Nu există nici o garanție că președintele Kim era la bord doar pentru că Chammae-1 a fost văzut într-un anumit loc“, a declarat o sursă . „Se pare că oficialii nord-coreeni s-au deplasat în Rusia pentru a pregăti o eventuală participare a lui Kim la Forumul Economic Oriental care va avea loc la Vladivostok în septembrie “.

În luna mai, președintele rus Vladimir Putin l-a invitat pe omologul său de la Phenian la acest forum anual. Momentan, Kim Jong-un nu a răspuns invitației.

Pentru summitului istoric dintre Kim Jong-un și Donald Trump, liderul nord-coreean a folosit un avion Air China pentru a zbura spre Singapore.

Pentru prima sa vizită în China, Kim Jong-un s-a deplasat la bordul trenului său blindat. Tatăl său, Kim Jong-il a recurs la același tren în timpul călătoriei sale în China în 2000 și în Rusia în 2002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *