Avionul privat al lui Kim Jong-un, reperat la Vladivostok

O aeronavă identificată drept cea a liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost văzută, luni, la Vladivostok, ceea ce ar putea sugera că sunt în curs pregătiri pentru o apropiată vizită a președintelui statului comunist în Rusia.

Potrivit site-ului de monitorizare a zborurilor Flightradar24, avionul privat al lui Kim Jong-un, cunoscut sun numele Chammae-1, a aterizat luni pe aeroportul din Vladivostok și a făcut cale întoarsă trei ore mai târziu.

Nu se știe dacă liderul nord-coreean a fost la bord. Avionul ar fi putut fi folosit de către oficialii nord-coreeni pentru a pregăti o posibilă vizită a lui Kim Jong-un la Forumul economic Oriental de la Vladivostok, scrie Sputnik.

„Nu există nici o garanție că președintele Kim era la bord doar pentru că Chammae-1 a fost văzut într-un anumit loc“, a declarat o sursă . „Se pare că oficialii nord-coreeni s-au deplasat în Rusia pentru a pregăti o eventuală participare a lui Kim la Forumul Economic Oriental care va avea loc la Vladivostok în septembrie “.

În luna mai, președintele rus Vladimir Putin l-a invitat pe omologul său de la Phenian la acest forum anual. Momentan, Kim Jong-un nu a răspuns invitației.

Pentru summitului istoric dintre Kim Jong-un și Donald Trump, liderul nord-coreean a folosit un avion Air China pentru a zbura spre Singapore.

Pentru prima sa vizită în China, Kim Jong-un s-a deplasat la bordul trenului său blindat. Tatăl său, Kim Jong-il a recurs la același tren în timpul călătoriei sale în China în 2000 și în Rusia în 2002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.