Avocat: Alina Bica NU poate fi extrădată: Este condamnată pentru o faptă care nu există în Costa Rica!

Bombă în cazul prinderii în Costa Rica a fostei șefe a DIICOT, Alina Bica! Avocatul Veronel Rădulescu, cel care o reprezintă pe Elena Udrea, a declarat că Alina Bica nu poate fi extrădată întrucât infracțiunea pentru care a fost condamnată în România nu există în Costa Rica! Așadar, cel mai probabil judecătorii costaricani vor respinge cererea de extrădare.

Instanţa supremă a decis definitiv în luna iunie să menţină decizia judecătorilor pe fond şi să o condamne pe Alina Bica la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care era cercetat şi fostul ministru Adriean Videanu. Acesta ministru a fost achitat.

La ultimul termen de judecată, procurorul DNA a cerut condamnarea Alinei Bica şi pentru infracţiunile pentru care a fost achitată de prima instanţă, iar pedeapsa să fie majorată, dar și condamnarea fostului ministru Adriean Videanu, achitat în faza de fond a procesului pentru complicitate la abuz în serviciu.

În primă instanță, Alina Bica a primit patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, în vreme ce Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Adriean Videanu a fost acuzat de către procurorii DNA că şi-a pasat acţiunile asupra cărora procurorii DIICOT instituiseră sechestru soţiei şi copilului, ulterior acestea fiind scoase de sub sechestru de către Alina Bica.

Procurorii susţineau că, prin înstrăinarea acţiunilor, deşi se aflau indisponibilizate ca urmare a măsurii sechestrului, „inculpatul Videanu Adriean s-a situat deja în sfera infracţională”.

În 25 februarie 2014, Alina Bica, printr-o ordonanţă dată ca procuror-şef al DIICOT, cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, a ridicat sechestrul asigurator dispus asupra acţiunilor lui Videanu.

În decembrie 2017 Alina Bica a plecat în Costa Rica unde ar fi obținut azil politic pentru o perioadă de un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *